DİYARBAKIR / EĞİL - Sarmaşık Ortaokulu

Sarmaşık Ortaokulu

Adres
SARMAŞIK MAH. SARMAŞIK KÜME EVLERİ SARMAŞIK KÖYÜ ILKOKULU ORTAOKULU BLOK NO 234 EĞİL / DİYARBAKIR
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
Misyon
Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek...
Öğretim Şekli :Normal-Tekli Öğretim
08.30-14.50
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Okulumuzun Diyarbakır il merkezine uzaklığı 85 km olup, okula ulaşım öğretmen servisi ile sağlanmaktadır. İlçeden gelen öğretmenlerimiz için servis Eğil´e uğramaktadır. Baraj sularının elverişli olduğu zamanlarda baraj üzerinden tek araçlık feribot kullanılarak karşıya geçildikten sonra ulaşım karayolu ile devam etmektedir ancak feribot yoksa Eğil´e uğradıktan sonra Dicle yolu üzerinden köye ulaşım sağlanır.
Servis Öğretmenler tarafından ayarlanır.
Eğil İlçesi Sarmaşık Köyü
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun Diyarbakır il merkezine uzaklığı 85 km ilçe merkezine uzaklık 30 km dir.